Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@04:37:51 GMT

۱۹ بوستان عمومی در ۲ سال

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۵۰۸۵

۱۹ بوستان عمومی در ۲ سال

همشهری - محمود مولایی: شورای پنجم شهر تهران با لغو مصوبه برج‌باغ یکی از تصمیمات مهم را در مدیریت شهری گرفت تا امروز علاوه بر ۸باغی که از سال‌۹۶ به بعد به بوستان عمومی تبدیل شده، ۱۱باغ دیگر نیز برای تملک مورد توجه شهرداری قرار بگیرد. این ۱۱باغ در مناطق کم‌برخوردار مانند ۷، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۱ و ۱۷ قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در این رابطه به همشهری می‌گوید: «باغات شهر تهران و اصولا لکه‌های سبز شهری عنصر جدایی‌ناپذیر از سیستم شهری است. با ۲ نوع پیدایش طبیعی(دامنه جنوبی البرز و مسیر روددره‌های شهر تهران) و با توجه به ایجاد باغ‌عمارت‌ها در مسیر قنوات و چشمه‌ها منابع بسیار ارزشمندی محسوب می‌شوند.

با توجه به ارزش اقتصادی زمین، حفاظت و نگهداشت باغات برای جلوگیری از سوداگران(ساخت‌وساز غیرمجاز در باغات) که در گذشته سبب تخریب این منابع شده، نیاز است که توجه ویژه به آن شود. برای همین، سازمان بوستان‌ها در سال‌جاری با شناسایی ۱۱قطعه باغ حائز اولویت تملک نسبت به خریداری این باغات اقدام کرده است. با هماهنگی‌ای‌ که با مناطق کم‌برخوردار داشتیم و مذاکره‌ای که با مالکان این اراضی کردیم، ان‌شاءالله تا پایان سال بتوانیم این باغات را به تملک شهرداری دربیاوریم. » 
علی‌محمد مختاری معتقد است: «حفاظت و صیانت از باغات شهر تهران با توجه به ارزش‌های اکولوژیکی آن برای شهر که هم ارتقای کیفیت زیست‌محیطی و هم تلطیف محیط را در پی دارد، مهم است. ما سعی کردیم این ارتقای کیفیت زیست‌محیطی را داشته باشیم و در شهر تهران علاوه بر ارزش‌های اکولوژیکی، ارزش هویتی و تاریخی را با هم درنظر بگیریم، زیرا بخشی از تاریخ و ثروت معنوی شهر به‌حساب می‌آیند. »

تبصره۹ بودجه شهرداری

امسال در تبصره‌۹ بودجه شهرداری تهران که مصوب اعضای شورای تهران است، مقرر شد برای حفاظت از باغات و اراضی مشجر با اولویت مناطق کم‌برخوردار نسبت به تملک آنان اقدام شود. بنابراین، سازمان بوستان‌ها به‌عنوان متولی حفظ باغات و اراضی مشجر شهر تهران اقداماتی را در این زمینه انجام داده است. مدیرعامل این سازمان یادآور می‌شود: «درمناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ بافت فشرده مسکونی وجود دارد و بنا به سرانه پایین فضای سبز در اولویت قرار گرفته‌اند. ما براساس مصوبه شورای شهر تهران حتما باید سرانه فضای سبز این مناطق را بالا ببریم. آقای حناچی هم دستور دادند که شما حتما در مناطق کم‌برخوردار باغات را تملک کنید تا از این باغات حفظ و صیانت شود. » او ادامه می‌دهد:

«در سال گذشته چندین باغ را تملک کردیم و ۲باغ نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفت. باغ وثوق‌الدوله در ماه‌های آینده مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. در محدوده مناطق ۸ و ۱۳نیز باغاتی را به پارک عمومی تبدیل کردیم. البته ما در یکسری از مناطقی که سرانه‌شان از ۱۵متر پایین‌تر بود نیز سعی کردیم فضای سبز را توسعه دهیم. یعنی علاوه بر تملک باغات نسبت به توسعه فضای سبز چه در معابر و چه در حاشیه‌های بزرگراه‌ها اقداماتی انجام داده‌ایم. خوشبختانه به غیر از مناطق کم‌برخوردار در مناطق دیگر سرانه فضای سبز قابل‌قبول است. » 

مبلمان ساده برای باغ‌ها

اگر ۱۱باغ به بوستان عمومی تبدیل شوند، تعداد باغ‌های تحت تملک شهرداری تهران در ۲سال گذشته به عدد ۱۹خواهد رسید. یعنی مدیریت شهری در دوره جدید با حفظ اندک باغ باقیمانده در کلانشهر تهران به دستاورد مهمی دست یافته است. اکنون قرار است بعد از نهایی‌شدن تملک این ۱۱باغ، اسامی باغات رسانه‌ای شود، اما پرسش این است که بعد از تملک چه تغییری در باغ‌ها صورت خواهد گرفت؟

 مختاری در این رابطه می‌گوید: «دیوار باغات بعد از تملک برداشته می‌شود و با یک مبلمان ساده به بوستان عمومی تبدیل خواهد شد؛ البته با درختانی که سرمایه‌های طبیعی شهر تهران محسوب می‌شوند و قدمت زیادی دارند. » او همچنین تأکید می‌کند: «اولویت با باغات و اراضی مشجر در مناطق کم‌برخوردار است. البته باغات ویژه در کلیه مناطق نیز در اولویت قرار دارد. املاک مزروعی با کاربری پارک و فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار نیز در اولویت است. سعی می‌کنیم با مالکان این املاک وارد مذاکره شویم و با رضایت آنها بتوانیم این املاک را تملک کنیم. املاک دیگری هم مانند املاک بایر با کاربری پارک و فضای سبز در مناطق کم‌برخوردار در اولویت است؛ یعنی ما سعی می‌کنیم توزیع عادلانه فضای سبز را در مناطق شهر تهران به‌طور یکسان داشته باشیم. در واقع طوری نباشد که در یک منطقه سرانه فضای سبز برای هر نفر ۷۰متر داشته باشیم و در منطقه دیگر این سرانه ۵متر باشد. این عادلانه نیست و باید توزیع عادلانه فضای سبز را داشته باشیم. » مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران: درمناطق ۷، ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ بافت فشرده مسکونی وجود دارد و بنا به سرانه پایین فضای سبز در اولویت قرار گرفته‌اند.

کد خبر 462942 برچسب‌ها شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۵۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • تسریع در تأمین اعتبار طرح‌های تملک دارایی در مناطق سردسیر
  • اضافه شدن ۱۰۴ بوستان طی ۸ سال در قم
  • گزارش روزنامه شهرداری تهران درباره یک شغل جدید با عنوان «یک زندگی سگی»!
  • استمرار اقداماتی در راستای ساماندهی کشف رود
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • آغاز ساخت بوستان دادا و کاکا در بندرعباس
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟